Galatasaray Lisesi’nde ilk kez TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlendi. - 1.Gün

“TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı” açılış töreni   13.04.2016 tarihinde Galatasaray Lisesi Sergi Salonu’nda gerçekleşti.

Yaklaşık bir yıldır hazırlık çalışmaları süren ve okulumuzda ilk defa düzenlenen “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı”  okulumuz sergi salonunda ziyarete açıldı. 12 farklı dalda toplam 30 projenin sergilendiği etkinlik 13 – 14 – 15 Nisan 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

Serginin açılış töreninde konuşan okul müdürümüz Meral Mercan, okulumuzda ilk kez düzenlenen bilim fuarına öncülük eden Proje Yürütücüsü Tarih öğretmeni Süleyman Ünlüsoy ve Galatasaray Lisesi Bilgi İşlem Merkezi Yöneticisi, TÜBİTAK Araştırma Projeleri Koordinatörü Necla Şükran Gerçeker ile diğer danışman öğretmenler ve  serginin gerçekleşmesinde emeği geçen teknik personele teşekkürlerini belirtmiştir. Ayrıca öğrencilere hitap eden Meral Mercan:  “bu proje çalışmalarınız, ileride gerçekleştireceğiniz  bilimsel çalışmalarınıza temel teşkil edeceğine inanıyorum” dedikten sonra  öğrencilerin stantlarını tek tek gezerek yapılan projeler hakkında bilgi aldı.

Okulumuz öğrenci ve öğretmenlerine açık olan sergimiz 15 Nisan 2016 tarihine kadar sürecektir.