Liseler Arası Avrupa Birliği Bilgi Yarışmasında İstanbul Şampiyonu Olduk.

AB Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nca ortaklaşa düzenlenen “AB’yi Öğreniyorum" Bilgi Yarışması'nın Beyoğlu elemelerinde ilçe birincisi olan okul takımımız il elemelerinde de 38 ilçe ile yarıştıktan sonra 12.04.2016 tarihinde Beyoğlu temsilcisi olarak İstanbul finaline yükselmeyi başarmıştı.  Bu başarının ardından okul takımımız, 13.04.2016 tarihinde yapılan İstanbul finalinde 15 sorudan oluşan yarışma sorularının tamamına doğru cevap vererek İstanbul birinciliğini elde etmiştir. Yarışmanın sonunda okul yarışma takımı ile danışman öğretmenini tebrik eden İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yapılacak olan ödül töreninin daha sonra bize duyurulacak bir tarihte İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleştirileceğini belirttiler. Yarışma gereği İstanbul birincisi olan takımımızın yarışmacı öğrencilerine birer dizüstü bilgisayar verileceği ifade edildi.

Ege Arda Akçay (10-F), Orkun Usta (10-C), Mehmet Aktan Akpınar (10-E) ve Kardelen Kaplıca (10-A)’dan oluşan okul takımımız, 2015 Ekim ayında oluşturulmuş olup tarih öğretmeni Süleyman Ünlüsoy’un danışmanlığında uzun bir hazırlık ve çalışma dönemi geçirdikten sonra 2006 yılından beri katıldığımız AB yarışmalarında ilk defa bu düzeyde bir başarı elde etmiştir. Bu aşamadan sonra İstanbul ilini temsil edecek olan takımımız Ankara’da 25-26 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan Türkiye finalinde yarışacaktır. Kendilerini kutlar, Türkiye finalinde okulumuz ve ilimizi temsil edecek olan öğretmen ve öğrencilerimize başarılar dileriz.