Okul Başkanlığı Seçimi 02.11.2016

OKUL ÖĞRENCİ MECLİSİ BAŞKANI SEÇİMLERİ SONUÇLANDI

Geçtiğimiz hafta yapılması öngörülen ancak Okul Aile Birliği seçimi ve tarihçi Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun’un okulumuzdaki ‘Beyoğlu Söyleşisi’ etkinliği dolayısıyla bu haftaya ertelenen “Okul Öğrenci Meclisi Başkanlığı Seçimi” 02.11.2016 Çarşamba günü öğleden sonra gerçekleştirilmiştir.

Bu yıl ilk defa olmak üzere toplam 7 adayın yarıştığı Okul Öğrenci Meclisi Başkanlığı seçimleri okulumuzda 10 yıldan beri yapılmaktadır. İlk defa olarak aynı anda 7 adayın yarıştığı bir seçim olan Öğrenci Meclis Başkanlığına en fazla oyu alan 11-F sınıfından 1053 numaralı Mehmet Orkun Çiğdem ipi göğüsleyerek seçilmiştir. Seçim sonucuna göre ikinci olarak tamamlayan 11-A sınıfından 1027 numaralı Orkun Usta, Meclis Başkan vekilliğine seçilmiştir.

Meclis Başkanlığı için yarışan 11-E sınıfından 1074 numaralı Bilge Arslan, 11-D sınıfından 1031 numaralı Umay Bilge Ölker, 11-A sınıfından 1023 numaralı Efe Ersoy, 11-F sınıfından 1048 numaralı Ahmet Ali Aslan ve 11-E sınıfından 1059 numaralı Ege Arda Akçay katılmışlardır.

Bu seçimin gerçekleşmesinde okulumuz tarih öğretmeni ve Demokrasi ve Okul Meclisleri danışman öğretmeni Süleyman Ünlüsoy ile okulumuz edebiyat öğretmeni ve Okul Sandık Kurulu Başkanı Kenan Ovacık büyük katkı sağlamışlardır.

Birlik ve beraberliğin bir gelenek olduğu okulumuzda, tatlı bir rekabet ortamı oluşturan bu seçimler demokrasi bilincine katkı sağlamış; sandıklar, oy pusulaları ve başkan adayları okulumuzda tam bir demokrasi havasının esmesini sağlamıştır. Böylece Öğrenci Meclisi Başkanlığı için ilk aşama olan sınıf içi seçimleri ile başlayan bu süreç demokratik bir olgunluk içerisinde tamamlanmış, Başkan ve meclis üyelerine görevlerinde başarılar diliyoruz.