Galatasaray Lisesi Öğrencileri Devlet Arşivlerindeydi

Türk Tarih Kurumu ve Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri’nde 22-24.10.2018 tarihleri arasında düzenlenen ‘Vefatının 100. Yılında Sultan II. Abdülhamid ve Dönemi Uluslararası Kongresi’ne katıldık.

Bu etkinliğe, okulumuzdan tarih öğretmenleri Süleyman Ünlüsoy ve Bülent Bilge eşliğinde tarihe, arşive ve uluslararası ilişkilere meraklı 12. sınıf öğrencilerimizden Kerem Sadıkoğlu ve Nil Aycan Topçu ile 10. sınıf öğrencilerimizden Taylan Tunay, Rabia Miray Kurt, Ahmet Emir Sevindik, Egemen Sezgin, Aylin İbrahimoğlu, Burak Öztürk, Mazhar Mert Ulukaya, Kaan Doğmazer, Necati Taner Akıncı ve Halil Türkel katılmışlardır.

Uluslararası Tarih Kongresi’nde öğrencilerimiz, Türk Tarih Kurumu başkanı Prof. Dr. Refik Turan, Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı okulumuz mezunu Prof. Dr. A. Haluk Dursun, okulumuz mezunu tarihçilerden Prof. Dr. Vahdettin Engin ile buluşma ve konuşma imkânı bulmuşlardır. Öğrencilerimiz, Uluslararası Tarih Kongresi’nden büyük bir memnuniyetle okula dönmüşlerdir.

1-Manşett.JPG