Galata Sanat Sosyal Sorumluluk Projesi Kapsamında Tokat Gözova İlk-Orta Okulu'nu ziyaret ettik.

Lisemiz adına Edebiyat, Fotoğrafçılık, Tiyatro, Dans, Müzik, Plastik Sanatlar ve Sinema Kulüplerimiz, Tokat Gözova İlk-Orta Okulu'nda Galata Sanat 2018-2019 Projesinin ikinci ayağını 27 Nisan - 04 Mayıs 2019 tarihleri arasında  uyguladılar.

Proje kapsamında köydeki öğrencilerle şiirler yazıldı, enstrümanlar çalındı, dans edildi, resimler çizildi, fotoğraflar çekildi ama en önemlisi oradaki çocukların hayatlarının bir parçasına etki edeceğinden emin olunan bir heyecan, bir tutku paylaşıldı. Projenin 5 günü boyunca sanat kulüplerimizin atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Köydeki 2. günümüzün akşamında köy halkının yoğun katılımıyla bir Köy Seyirlik Gecesi organize edildi. Bu bağlamda bir ortaoyunu gösterisi ve yöresel türkülerden oluşan bir konser düzenlendi. Atölye çalışmalarının yanında kardeş okulumuzda bir GalataSanat Kütüphanesi kuruldu, Müzik Kulübünün çalışmalarının devam ettirilmesi için gerekli müzik aletlerinden oluşan bir müzik odası oluşturuldu, okul duvarlarına GalataSanat’a dair resimler yapıldı, fotoğrafçılık kulübümüzün çocuklara öğrettiği tekniklerin uygulamalı devam edebilmesi için okulda 2 fotoğraf makinesi bırakıldı. Beşinci günün sonunda her kulübün atölye çalışmalarını köy halkına sergilemesiyle proje sonlanmış oldu.

Bu projenin gerçekleşmesinde katkısı olan, maddi manevi destek sağlayan, özveride bulunan herkese Galatasaray Lisesi ve Tokat Gözova İlköğretim okulu adına  teşekkür ediyor ve Öğrencilerimizi bu güzel etkinlik için kutluyoruz.

GalataSanat

• GalataSanat