Emekli Büyükelçi Sayın Ahmet Ferit Ülker ile Tevfik Fikret Salonu'nda Söyleşi Gerçekleştirdik.

Galatasaray Lisesinde 01.12.2021 tarihinde Tevfik Fikret Konferans Salonu’nda lisemiz 100. Yıl mezunlarından Emekli Büyükelçi Ahmet Ferit Ülker ile bir söyleşi gerçekleştirdik.

Sosyal Bilimler Araştırma Topluluğu (SOBİT) çalışmaları kapsamında pandemi nedeniyle 2 yıl aradan sonra ilk büyük çalışma olan bu önemli söyleşiye zemin hazırlayan lisemiz tarih öğretmenleri Süleyman Ünlüsoy, Bülent Bilge, Sema Sunay ile İngilizce öğretmeni Kağan Yazıcıoğlu ve SOBİT kulübü başkanları (155. devre) Mesut Gölmez, Mehmet Enes Doyduk, Hakan Hasşerbetçi, Mehmet Ali Bulut’un girişimleriyle gerçekleştirilmiştir.

Lisemiz öğrencilerinden uluslararası ilişkiler, diplomasi ve hariciye geleneğine meraklı hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinden geniş bir grup ile Emekli Büyükelçimiz Ahmet Ferit Ülker arasında hariciye deneyimi ve bu konularda gelecekte etkin olmak isteyen öğrenciler buluşturuldu.

2 saat süren söyleşi esnasında toplantıya katılan öğrenciler ile güçlü birikim ve deneyimlerini paylaşan Emekli Büyükelçi, toplantıda hazır bulunanlara bilgi ve tecrübelerini aktarmaktan oldukça büyük bir mutluluk duyduğunu belirtmiştir.

2021-2022 eğitim öğretim yılının ilk büyük etkinliği olan SOBİT söyleşisine katılan tüm öğrenciler de Emekli Büyükelçimizin tecrübelerinden faydalanmış olmanın verdiği güçlü donanımla Tevfik Fikret Salonu’ndan ayrıldı.

Soylesi