Galatasaray Lisesi – Poincaré Lisesi ( Nancy ) Değişim Programı Doğrultusunda İlk Buluşma Gerçekleşti.

• Öğrenci Değişim Programı

Galatasaray Lisesi – Poincaré Lisesi( Nancy ) değişim programı doğrultusunda ilk buluşma  3 – 10 Nisan 2022 tarihlerinde Türkiye’de gerçekleşti. On altı Fransız öğrenci  Türk öğrencilerinde konakladı. Bir hafta boyunca öğrenciler ülkedeki gündelik hayatı, okul yaşantısını,  yemek alışkanlıkları ve ulaşımı deneyimledi, misafir oldukları ailelerle zaman geçirdi.  Sultanahmet turu, Dolmabahçe Sarayı, Topkapı Sarayı, Arkeoloji Müzesi, Pierre Loti, Ayasofya Cami, Süleymaniye Cami, Masumiyet Müzesi ve gemiyle boğaz turu aktivitelerden bazılarıydı.

Misafirlerimizi uğurlarken öğrencilerimizin güzel arkadaşlıklar kurduğunu görmek ve Fransa’ya sabırsızlıkla gidişlerine hazırlanmak  bu değişim programının amacına ulaştığını göstermiştir.

Konuk okul öğrencileri, İstanbul’da gezip gördükleri yerleri Fransa’ya döndüklerinde sergi olarak okullarında sunmuşlardır.