2023-2024 Döneminde Yurt Dışına Kabul Alan Öğrencilerimiz.

•  2023-2024 Yurtdışı Kabul Alan Öğrencilerimiz

Galatasaray Lisesi 12. sınıf öğrencilerimizin geçtiğimiz dönem İtalya, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Hollanda, Belçika, İsviçre, Fransa ve Uzak Doğu üniversitelerine yaptığı başvuruların sonuçları geldi. Planlı bir çalışma yolunu seçen öğrenciler okumak istedikleri bölümleri ve ders programlarını araştırdılar. Araştırmaları sırasında kabul kriterleri, burs olanakları, konaklama ve özel koşullara bakarak okulumuzun yurt dışı üniversite eğitim danışmanı Deniz Alp Durukan ile düzenli, okul içi görüşmelere erkenden 9. sınıftan başlayarak, okuldaki ve okul dışındaki "üniversite tanıtımlarına"katıldılar. Amerika'dan Yale University, Rice University, University of Pennsylvania, Hamilton College, Hong Kong'dan City Universitesi, Fransa'dan Science Po, İspanya'dan CEU, Kanada'dan UBC gibi üniversiteler öğrencilerimizle tanışmak, eğitim süreçlerini tanıtmak için okulumuzu sene içinde ziyaret etti. Öğrencilerimiz İngiltere'de Oxford University ve Bristol University, Amerika Birleşik Devletleri Üniversitelerinden Vassar College, Bryn Mawr, Rose-Hulman, University of North Carolina at Chapel Hill, Lafayette College, Purdue, Kanada'da University of Toronto ve McGill, Italya'da Bocconi ve IED, Hollanda'da Rotterdam Erasmus, Tilburg, TU Delft, Uzak Doğu'da Polytechnic University of HK, City University of Hong Kong, Hong Kong University, Belçika'da KU Leuven ve Fransa'da Sorbonne, ENSAM, ESSEC, Strasbourg Üniversitesi başta olmak üzere çeşitli üniversitelerde öğrenim görmeye karar vermişlerdir.
Öğrencilerimizi gönülden kutlar, gidecekleri okullarda başarılar dileriz.