Anıtkabir Ziyareti

GALATASARAY LİSESİ ANITKABİR’DEYDİ

Galatasaray Lisesi dokuzuncu sınıf öğrencileri (152. Devre), okulumuz geleneklerinden birini daha gerçekleştirerek Anıtkabir’i ziyaret etti ve Ulu Önder Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı.

13.04.2017 tarihinde okulumuz 9. sınıf öğrencileri toplam 84 kişi olarak Tarih öğretmeni Süleyman ÜNLÜSOY başkanlığında, Edebiyat öğretmeni Selma ZORALİOĞLU, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Abdullah ALBAYRAK ve Fransız Ders Nazırı Carole LUX eşliğinde, Ankara’da Anıtkabir’i ziyaret ederek Atatürk’ün mozolesine çelenk koydu ve karanfiller bıraktı. Heyet Başkanı Süleyman ÜNLÜSOY’un önderliğinde okulumuz korteji saat dokuzda Anıtkabir’de hazır bulundu. Yalnızca okulumuzun alındığı Anıtkabir Resmi Töreni esnasında, 9. Sınıf öğrencileri tüm okulumuzu temsilen Galatasaray Lisesi bayrak ve flamasıyla tören vaziyeti aldı. 09.30’da başlayan resmi tören, saat 11.00’de şeref defterinin okulumuz tarafından imzalanmasıyla sona erdi.

Ardından Ankara gezisini sürdüren okulumuz heyeti, Ulus Atatürk Anıtı’nı da ziyaret ederek saygı duruşunda bulundu. Hemen yanında, müze halinde bulunan I. TBMM ve II. TBMM binaları da ziyaret edilerek Kurtuluş Savaşı yâd edildikten sonra, Ankara Galatasaraylılar Birliği‘nin daveti üzerine öğle yemeği Ankara Galatasaraylılar Evi’nde yenildi. Törende yapılan konuşmalardan sonra gezinin bir diğer aşaması olan İç Anadolu, Kapadokya gezisine devam edildi. Nevşehir, Ürgüp’te bulunan Peri Bacaları, Göreme Açık Hava Müzesi, Derinkuyu Yeraltı Şehri, Ihlara Vadisi ve Şereflikoçhisar’da bulunan Tuz Gölü gezildikten sonra 84 öğrenci ve 4 öğretmenin 15.04.2017 tarihinde okula dönüşleriyle üç gün süren okul gezimiz tamamlandı.