Erasmus+ Projesi Kapsamında İtalya, Polonya ve Yunanistan’dan Gelen Misafirlerimizi Ağırladık.

Galatasaray Lisesi olarak ortakları arasında bulunduğumuz “Sustainable Lifestyle and Refugees”başlıklı Erasmus+ projesi kapsamında 20-26 Şubat 2018 tarihleri arasında İtalya, Polonya ve Yunanistan’dan gelen misafir öğretmen ve öğrencileri okulumuzda ağırladık.

Proje çalışmaları kapsamında öncelikle misafirlerimize okulumuzu gezdirip, kendilerini okulumuzun tarihi hakkında bilgilendirdik. Okul müdürümüz Sayın Meral MERCAN misafir öğretmenleri kabul ederek, kendileriyle proje çalışmalarının işleyişiyle ilgili görüş alış verişinde bulundu. Permakültür alanında değerli çalışmalara imza atan Sayın Melike MÜEZZİNOĞLU projemiz kapsamında okulumuz öğrenci ve öğretmenleri ile misafir öğrenci ve öğretmenlere “Bringing Biodiversity to New Generations” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Proje katılımcısı öğrenciler arasında 12. Sınıf öğrencilerimizden Bilge ARSLAN’ın önderliğinde “Refugee problems in Turkey” konulu bir münazara gerçekleştirildi. Sayın Elif KENDİR-BERAHA ise gerçekleştirdiği “Paving the Way for a Sustainable Future” başlıklı sunum ile çalışmalarımıza katkıda bulundu.

Misafirimiz olan öğrenci ve öğretmenler için İstanbul’da çeşitli gezi ve etkinlikler gerçekleştirdik. Misafirlerimiz Süleymaniye Camii, Kapalıçarşı, Balat, Polonezköy, Barış Manço Evi gibi tarihi ve turistik öneme sahip yerleri gezme fırsatı buldular. Ayrıca, Silivri’de bulunan Malva Permakültür Çiftliği, Türkiye’nin ilk göç temalı müzesi olan Çatalca Mübadele Müzesi ve Beykoz’da bulunan Cam Ocağı’na birer çalışma ziyareti gerçekleştirdik.

• Erasmus+
  •    Erasmus+