Saraybosna Peta Gimnazija Lisesi Kardeş Okul Ziyareti Yaptık.

2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı I. Döneminde Okulumuzu ziyaret eden Saraybosna Peta Gimnazija Lisesinin Müdürü Sayın Sejad Senderoviç ve Galatasaray Lisesi Müdürü Sayın Meral Mercan arasında imzalanan kardeş okul projesi kapsamında 2018 Nisan ayında 27 öğrenciyle birlikte 1 haftalık Bosna Hersek kültür ziyareti gerçekleştirilmiştir.

Bu kapsamda Peta Gimnazija Lisesinin uluslararası spor turnuvalarını izleme fırsatı bulunmuştur. Saraybosna´nın müzeleri, tarihi mekanları ve doğal güzellikleri keşfedilmiştir. Osmanlı mirası olan Mostar Köprüsü ziyaret edilmiştir. Boşnak ailelerin yanında kalan öğrencilerimiz güzel bir kültür değişimi yaşarken Boşnak mutfağının leziz yemeklerini tatma imkanı bulmuşlardır.

Peta Gimnazija Lisesi Müdürü Sayın Sejad Senderoviç´e misafirperverliklerinden ötürü teşekkür ederken en kısa sürede Peta Gimnazija Lisesi öğrencilerini İstanbul´da misafir etmek için özlemle beklemekteyiz.

• Bosna