2018 - 2019 Galatasaray Lisesi Pansiyon Ön Başvuru Şartları

1- Resmi İnternet sayfasında bulunan “Ön Başvuru Formu” veli tarafından doldurularak ıslak imzalı olarak; posta veya kargo yoluyla ya da bizzat gelerek 18.05.2018 – 18.06.2018 tarihleri arasında aşağıda istenilen belgelerle  birlikte “Pansiyon Bölümüne” teslim edilmesi gerekmektedir.

2.Öğrencinin Pansiyonda Kalmasına engel olacak bir hastalığı bulunmadığına dair, Eğitim ve Araştırma  Hastaneleri,  Üniversite Hastaneleri  veya  Tam Teşekküllü  Özel Hastaneden; Dâhiliye, Göğüs Hastalıkları ve Psikiyatri bölümünden onaylı Heyet Raporu (Aslı)  (“PANSİYONDA KALMASINDA SAKINCA YOKTUR” İBARELİ RAPOR )

3- Aşı Karnesi. ( Aşı karnesi yoksa veli beyanı )

4.Doktor gerek görürse “Akciğer Film Raporu”. (Aslı)

5. Okul spor takımlarında görev almak isteyen öğrencilerin “Spor Yapabilir Raporu” alması gerekmektedir.

6.Nüfus Müdürlüğünden onaylı “İkametgâh adresli Aile Vukuatlı  Nüfus Örneği”. (Aslı )

7.Öğrenci, Veli ve İstanbul Velisi Kimlik Fotokopisi.

8. Anne – Babanın çalıştıkları işyerlerinden, çalıştıklarına dair onaylı “Kurum Belgesi”, emekli ise SGK’dan onaylı “Emekli Belgesi”. Çalışmayan veliler için “İşsizlik Belgesi.”

9. Anne – Baba ayrı ise öğrencinin velayetinin kimde olduğunu gösterir mahkeme örneği

10. 3 Adet vesikalık fotoğraf

AÇIKLAMALAR:

1.Pansiyon Kontenjanı sınırlıdır. Sadece İstanbul dışında ikamet edenler için geçerlidir. Pansiyona kabul edilecek öğrenciler “Pansiyon Yönetim Kurulu” tarafından, “Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliğine” göre değerlendirilecektir.

2.Öğrencinin hastalık durumlarında okul yönetimi veya nöbetçi öğretmen tarafından arandığında her zaman ve her koşulda ulaşılır ve öğrenci ile yakından ilgilenecek  “İSTANBUL VELİSİ”  olması şarttır. Raporlu öğrenci okulda ve yatakhanede kalamaz ( İstanbul Velisi mutlaka öğrenci ile ilgilenebilecek bir kişi olmalıdır.)

3.Yatılı Komisyonu tarafından kabul edilen öğrencilerin kesin kaydı için velilerine “Kısa Mesaj” ile bilgi verilecektir. Kesin Kayıtlar Eylül ayında yapılacaktır. Kesin kaydı yasal veli yapmak zorundadır.

( Zorunluluk halinde Noter onaylı vekâlet ile İstanbul velisi veya  bir yakını kayıt yapabilir. Eksik evrakla kesinlikle kayıt yapılmayacaktır. )

Belirtilen tarihler arasında başvuru yapmayan öğrencilerin yatılılık işlemi kesinlikle yapılmayacaktır.

2018-2019 HAZIRLIK SINIFI ( LGS ) ÖĞRENCİLERİNİN KESİN KAYIT YAPILDIKTAN SONRA EYLÜL AYINDA BAŞVURULARI KABUL EDİLECEKTİR. ( FORM GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDERİZ)

EK: Başvuru Formu için tıklayınız.